sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Ulkoilua & kanila

Heipähei taas !
Toistan tätä samaa varmaan joka kerta, mutta anteeksi että kirjoittelu on jäänyt vähän vähemmälle. Ei ole oikein ollut intoa postailla, tosin eipä ole mitään mielenkiintoista tapahtunutkaan.

Meillä kanit ovat nyt saaneet ulkoilla ja paljon ! Rakensin alkuviikosta niille ulkoaitauksen kompostikehikoista, kokoa sillä on "vain" 180x180cm, aioin tehdä siitä isomman mutta kompparit loppuivat kesken. On se ihan riittävän kokoinen kyllä noinkin. :)
Anteeksi epäselvistä kuvista, yritän ottaa myöhemmin parempia, toivottavasti niistä kuitenkin vähän saa selvää. Nyt tuolla aitauksessa on enemmän virikkeitä jne, mutta kuitenkin.Eilen viisaana ihmisenä olin unohtanut laittaa aitauksen "oven" kunnolla kiinni, joten kanit tietysti karkasivat. Sisko onneksi huomasi että Aapo juoksentelee pihalla vapaana, ja menimme sitten pyydystämään kanit. Aapo oli onneksi helppo tapaus, ja kyllä me Nellikin lopulta kiinni saatiin. Tässä tapauksessa oli kyllä onneksi onni myötä, ja opinpahan sentään että kannattaa muistaa laittaa se ovi kiinni.

Nyt olen alkanut pitämään kaneja vapaana pihalla, kun ne eivät tosiaan mihinkään karkaa. Minä tai siskoni tietysti vahdimme niitä, välillä ne yrittävät mennä naapurin pihalle tai metsään, mutta eivät kuitenkaan kauas. Molemmat tykkäävät selvästi juoksennella pihalla. Valjaita ja hihnaa pidän kuitenkin päällä, jotta saan kanit tarvittaessa kiinni.
Mutta jopa Aapokin, joka vielä vuosi sitten oli todella arka, eikä se ulkona uskaltanut liikkua mihinkään.
Selvästi olen sen kanssa siis edistynyt - nykyään se juoksentelee innoissaan pihalla ja loikkii jopa iloloikkia. Aapo on kyllä ehdottomasti maailman mahtavin jänis, sen ansiosta olen oppinut paljon.

Tänään kanit muuttivat kanilaan ja siellä ne asustelevatkin sitten koko kesän, talveksi kuitenkin muuttavat takaisin sisälle. Kokoa meidän "kanilalla" on 180x180cm, eli ei järin suuri mutta kyllä se kaneille riittää. Varsinkin kun saavat päivittäin juosta vapaana pihalla.


Loppuun vielä tällainen yhteiskuva minusta ja Aaposta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti