tiistai 9. elokuuta 2011

Kanien muutto

Kanit muuttivat nyt taas sisälle kanilasta talveksi, kun nyt on alkanut kylmetä ilmat. :) Kerrankin sain kanien häkin sisustettua omaa silmää miellyttäväksi ja kanienkin kannalta viihtyisäksi. Tein häkkiin tason taikakuutioista ja päällystin sen muovimatolla.
Varmasti olen jo aiemmin tuon häkin mitat maininnut, mutta kun sitä on kysytty niin kerronpas nyt uudestaan, eli häkillä on kokoa siis n. 120x80 ja korkeuttakin on 80cm.


Muuten meille ei mitään uutta kuulu, kaikki eläimet voivat oikein hyvin, tosin meillä on nyt pieni banaanikärpäsongelma, ne kun tykkäävät niin kovasti Alvarin pilteistä ja muistakin tuoreruoista. Olen yrittänyt houkutella niitä kuppiin jossa on etikkaa, jotta ne hukkuisivat sinne mut eipä se ole juuri toiminut :D
Saa toki antaa vinkkejä niiden karkottamiseen.

            ---

From now on I'll write also in english! :) My english isn't perfect, but I hope you'll understand.
So, rabbits moved back inside from the shed for winter because it's been a little colder. :) And finally, for this once, I organized rabbits' cage homey and nice-looking. I made a second level of C&C-grids and put linoleum(?) on it.
I'm sure I've mentioned size of cage earlier, but many people has been asking about it, so I'll tell it again. So, cage is about 120x80cm (4x2,6ft).

All animals are just fine, except our little "fly problem", because flies love Alvar's food and it's hard to get rid of them. I've been trying to lure them into a bowl filled with vinegar so they would drown there, but it hasn't been working.

8 kommenttia:

 1. Tuosta banaanikärpäsongelmasta, meillä on ainakin laitettu ihan olutta lasiin, jonka sekaan pisara astianpesuainetta ja vähän sitä etikkaa. Lasin päälle elmukelmua johon pieniä reikiä josta tunkeutuvat sisään ja hukkuvat. Tämä houkuttelee ötökät lasiin siksi, koska siellä on alkoholia. Meillä toiminut hyvin ! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi ~ Kiitos vinkistä, voisin kokeilla! :)

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköinen häkki ja hieno yksinkertainen sisustus ! Meillä saa kanit olla koko talven ulkona, jossei sellaisia kamalia pakkasia tule (=

  Hieno ulkoasu !

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia! :)
  Meillä kanit on sisällä talvet kun en jaksaisi talvella raahautua kanilaan ja en voi ottaa niitä edes tilapäisesti sisälle jos ne kasvattaa kauhean talviturkin :D

  VastaaPoista
 5. vielä vähän yksinkertasempi vinkki kärpäsiin (: omenaviinietikkaa kulhoon siihen kelmupäälle ja mini reikiä. Makeus houkuttelee niitä sinne ja jää loukkuun ku tekee tarpeeks pienä reikiä. Ku ei ne sieltä ulos osaa tulla..

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Tuota olen jo kokeillut ja se olikin toimivin vaihtoehto, nyt niitä kärpäsiä ei ole juuri ollenkaan :)!

  VastaaPoista
 7. olen 16v nuori ja asun isän ja äidin luona vuoroviikkoina. olen hankkimassa kania, mutta en tiädä onko se mahdollista ja sekoittaako se liikaa kania jos kani menee kahdessa eri asunnossa edestakas? vai jättäisinkö sen aina isälle ja isäni ruokkisi sen, mutta ei pääsisi häkistä kuin pari kertaa viikossa pois kun olen äidillä... olisiko teillä kenties mitään ratkaisua tähän ongelmaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi etten ole huomannut vastata :( En usko että pupua haittaa matkustaa asunnosta toiseen, jos molemmissa on sille tuttu häkki mukana niin tuskin kani siitä häiriintyy. Ja kyllähän sille molemmat asunnot tulee tutuksi :) tottakai jos huomaa että kani stressaantuu jatkuvasta matkustamisesta niin sitten kannattaa harkita että pupu jäisi isällesi. Kunhan se sen pari kertaa viikossa pääsee juoksentelemaan, ja vuoroviikoin useammin niin se kuulostaa ihan hyvältä pupun kannalta kuitenkin :)

   Poista