lauantai 10. joulukuuta 2011

Se ihana tunne kun....

...kani syö!
Meillä ei ilman ongelmia ole selvitty. Eilen huomasin illalla kotiin tullessani että Aapo käyttäytyy erikoisesti, se ei suostunut syömään ja makoili vain oudon näköisessä asennossa. Ajattelin heti että voisikohan sillä olla suolitukos, mutta tunnustelin sen mahaa ja se oli ihan normaali, eikä Aapo edes aristellut sitä yhtään. Sitten tuli mieleen Aapon jalat, sen kantapäät olivat jo kauan olleet karvattomat ja välillä hilseilleetkin.
Nyt karvattomuus oli levinnyt vielä lisää ja ne näyttivät jo melko pahoilta. Kokeilin nostaa Aapoa lattialle jotta näen aristeleeko se jalkojaan, ja kyllä aristeli. Se käveli todella vaivalloisen näköisesti eikä laskenut yhtään painoa kantapäilleen. Sen jalat olivat niin kipeät ettei se pystynyt syömäänkään.
Muistin sitten että kun Aapo käytettiin kastroitavana, saimme mukaan varulta kipulääkkeen jotan en sitten antanut Aapolle kun ei tarvetta ollut. Annoin Aapolle kipulääkettä ja päätin odottaa että auttaako se, auttoihan se sitten ja myöhemmin illalla Aapo jo suostui syömäänkin.
Äsken aamullakin se oli ihan normaali, saa nähdä lopettaako se syömisen taas kun lääkkeen vaikutus lakkaa. Ensi viikolla sitten on varmaan pakko mennä eläinlääkärille. Toivottavasti nyt saataisiin tämä ongelma pois alta.

3 kommenttia:

 1. Toi vois olla mitä todennäköisimmin tassunpohjantulehdus.. Tarvitsee silloin antibiootin joko salvana tai suun kautta. Sun kannattaa ehdottomasti viedä poika heti ens viikon alussa eläinlääkäriin ettei pääse etenemään pahemmaksi! Tässä linkki yhteen petsien keskusteluun aiheesta.

  http://www.petsie.fi/forum.php?fid=8375

  Terveisiä Hipsulta ja Jasperilta :)

  VastaaPoista
 2. Moikka, ihan aiheeseen liittymätön kysymys, mutta kun silloin aikoinaan tilasit zooplussalta JR Farmin Wellness hamsterin siemenseosta ja sitten sitä jotain arosopulien kuivattuja kasviksia, niin miten ne meni kaupaksi? :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Niin ajattelinkin, tällä viikolla olisi tarkoitus viedä Aapo eläinlääkärille heti kun mahdollista :)

  Mira: En mä ikinä saanut sitä tilausta tehtyä :D

  VastaaPoista