torstai 16. elokuuta 2012

Aapo ulkoilee

Olen ollut sairaana ja tänään en mennyt kouluunkaan, joten käytiin Aapon kanssa hieman pihalla ottamassa muutamia kuvia, kun viime kerrasta onkin jo aika kauan aikaa. Älkää säikähtäkö Aapon karvan upeaa tilannetta, olen vain niin kyllästynyt löytämään kaninkarvoja ihan kaikkialta, autosta hammasharjaan. Joten karvat veks, yritetään nyt kuitenkin kasvattaa nuo takaisin Haapajärven näyttelyyn mennessä, joka on silloin 15.9. Mutta saa nähdä onnistuuko, jos ei niin lähdetään sinne vain Nellin voimin. 

Aapon leikkaamisen jälkeen sen karva siis on ollut aivan järkyttävä, sitä vain lähtee ja lähtee, ihan yhtä paljon kuin muilta kaneilta karvanvaihdon aikaan. Mutta ei tuo pupu kotikanina turkkiaan kaipaa.Alvarin hauta

Ai niin! Ja mehän oltiin viime viikonloppuna näyttelyssä, Nelli oli avointen naaraiden LKV3 pistein 93½ ja Aapo sai kunniamaininnan, muistaakseni kokonaisuudesta. Ja pisteet olivat 92, karva sillä oli niin huonossa jamassa (en sentään ollut sitä silloin vielä leikellyt) niin lähti siitä todella paljon pisteitä. Pitäisi myös käsittelyä yrittää reenata Aapon kanssa, selällään olo ei enää suju ihan niin hyvin kuin ennen.

Lähiaikoina Aaposta on tullut yhtäkkiä paljon rohkeampi kuin ennen, yleensä se juoksee karkuun jos sitä koskee muualle kuin päähän, nyt se jää vain paikoilleen eikä jaksa välittää. Ja yleensä jos nostat sen syliin ja laitat takaisin lattialle niin se menee piiloon eikä tule loppupäivänä takaisin (tosin ruoka on hyvä houkutin), nyt sitä ei haittaa enää sekään.

Yöt tuo nukkuu nykyään yleensä sängyssä, vieressä tai jalkopäässä. Nyt kun Alvarin terraa ei enää ole, on se löytänyt myös uuden lempparipaikan pöydältä ja siinä se tykkää makoilla vaikka lattialla olisi sille ihan petikin. Häkkihän tuolla on siis auki ihan 24/7 eikä se siellä nykyään juuri vietä aikaa.

6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia! :3 Ja osanotot täältä Alvarin puolesta.

  + Pitääki nyt seurailla mite Aapon turkki sit kasvaa, ku ittelläki pari kertaa käyny mielessä sama mut en oo viel uskaltanu ku jännittää sit et millane turkki on sit ku kasvaa takas :D Alkaa pikkuhiljalleen kans palaa hermot tohon ainaseen karvanlähtöön, eikä leikkauksestakaan oo ku vasta pari kuukautta.

  p.s. Pakko kysyy, miten ihmees pelastat huoneesi johdot yms kaneilta? :D Itteni suuri haave on se että kanit sais asuu 24/7 huoneessani vapaana mutta kun tietsikan ja radion johdon + pahviset ja puiset laatikot ois kanssa ainasessa vaarassa noitten kahen paperihullun jänön takia.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Juu saa nähdä, aiemmin sillä kasvoi kyllä aika nopeasti tuo turkki takaisin, tosin en silloin noin lyhyeksi ja noin isolta alueelta leikannut :D
   Oon uhrannut paljon tuon kanin vuoksi, mitään pahvista ei tosiaan voi huoneessa pitää, ainakaan kanin ulottuvilla. Johdot olen suojannut muovisella johdonsuojalla (saa mm. Biltemasta), tosin meillä siskon kani jyrsi sen suojan pois edestä ja sitten pääsi käsiksi johtoon :D Aapo ei onneksi pahemmin muovia jyrsi niin sillä se ei ole ollut ongelma. Aapo syö myös kaikki lehdet, kirjat ja paperit joihin pääsee hampaiksi, joten nekin pitää laittaa mahdollisimman korkealle :D Ja tuohan tosiaan tykkää korkeista paikoista niin niihin pääsy on pitänyt yrittää estää, kun se oli pieni löysin sen kerran todella korkean kirjahyllynkin päältä. Mutta toivottavasti omat kanisi ovat helpompia tapauksia :D!

   Poista
  2. Pitäs kai vaan hankkia jotku kunnon muoviset laatikot joho sais kanien tavarat noitten pahvisten ja, no hampaanjäkiä täynnä olevien tilalle :D keksivät kanssa pari viikkoo sitten miten päästään kirjahyllyn eri ''tasoille'' ja sitten siihen päälle vielä kaiken siellä olevan tavaran alas heittelyn sinä aikana kun kävin vessassa ja olivat vapaana..

   Iha kirjahyllyn päälle eivät oo kuitekaa onneks viel keksineet mennä. Ja pitääki käyä kattoo tuolta johdonsuojuksia, josko sit alkutalvee mennes sais huoneen tehtyy puputurvalliseks, eikä niitten tarttes asuu talvee häkissä. Kiitti neuvoist!

   Poista
  3. Joo meilläkin on muovilaatikot käytössä Aapon takia :D Mutta hienoa että musta oli apua!

   Poista
 2. sulla on tosi kiva blogi :) ja noi kuvat on niin kauniita ja värikkäitä :)

  VastaaPoista