perjantai 9. marraskuuta 2012

Olivia & Tilda


Jälleen kerran pieni kuvapostaus Oliviasta ja Tildasta. Molemmat reipastuvat hurjaa vauhtia ja, Tilda varsinkin, myös kasvaa. Punnitsin rottaset muutama päivä sitten, niin voin seurata kasvua.
Neideillä on todella hurjasti kokoeroa, Olivia (eli tuo musta otus) painaa 259g ja Tilda vain 169g. Tosin Olivialle maistuu ruokakin paljon paremmin kuin Tildalle, joka on koko ajan liikkeellä, se ei vain osaa olla sekuntiakaan paikallaan. Olivia sen sijaan makoili yhtenä iltana kauan sylissä rapsuteltavana.
Aapon ja Nellinkin punnitsin vähän aikaa sitten, Aapo oli 1,9kg ja Nelli 2,3kg.

Käsittelyä pitää yrittää neitien kanssa treenailla, kumpikaan ei kunnolla anna käsitellä, vaan alkavat panikoida. Kynnet sain leikattua (ainakin melkein) molemmilta ja Tildalta pesin hännän ilman sen suurempia ongelmia. Syliin molemmat tulevat itse häkistä, ja tykkäävät kovasti kiipeillä olkapäällä.
Parina iltana olen vienyt ne vapaaksi kylppäriin, Olivia ei oikein uskalla vielä liikkua siellä, Tilda taas viipottaa joka suuntaan koko ajan. Molemmat osaavat jo aika hyvin luottaa minuun, pelottavissa tilanteissa ne ryntäävät syliin ja useimmiten huppuun piiloon. Ja aivan suloisia otuksia ovat!

Vaikka nuo pissailevat ihan joka puolelle, ei tuo häkki juuri haise. Oon nyt laittanut kerran viikossa kaikki riipparit pesuun ja joka toinen viikko vaihdan kuivikkeet. Yksittäistä vessanurkkaa ei niillä vielä ainakaan ole, mutta toivottavasti ne oppisivat vessalaatikon ideankin vielä joskus.

2 kommenttia: