tiistai 21. toukokuuta 2013

Puruttomat rotat

Meillä on nyt eläinlääkärin kehoituksesta kokeilussa miten rotat pärjäisivät täysin ilman puruja (tai no eihän meillä tietenkään puruja ole käytetty vaan pellavakuiviketta). Nyt niillä on häkin pohjalla pyyhe ja niin kuin aiemminkin, vessalaatikoissa puupellettiä. Katsotaan auttaisiko tämä rottien hengitysongelmiin.
Molemmat rotathan siis taas rohisevat, Tilda tosin on antibioottikuurilla ja saa nähdä auttaako se. Olivialla ei aiemmin ollut kuurin jälkeen ilmennyt rohinaa ollenkaan mutta näyttelyssä se alkoi taas ja tuomarikin kehotti seuraamaan tilannetta.
Kaikenlaiset hengitysongelmat ovat niin harmillinen juttu rottien kohdalla, muuten kun olisivat aivan loistavia lemmikkejä mutta terveys on vain ongelma, ei jaksaisi koko ajan olla huolissaan niiden takia.


Löysin parvekkeelta ison säkin niittyheinää jonka seassa on paljon mm. kukkia ja lehtiä, pupuille maistui ihan loistavasti ja onhan tuo kivaa vaihtelua perus timoteihin.Aapon heiniä säilytän tuollaisesa tynnyrissä jonka joskus ostin pellettiä varten. Aapo viettää nykyään yöt huoneessani häkissä koska  ne riehuu muuten liikaa Nellin kanssa eikä kukaan pysty nukkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti