lauantai 24. lokakuuta 2015

Hellurei

Teki mieli tehdä pieni tilannepäivitys tänne blogin puolelle. En ole ollut lähiaikoina (tai viimeiseen pariin vuoteen) kovin aktiivisesti mukana missään eläimiin liittyvässä, en netissä enkä oikeassa elämässä.

Harrastus ei kuitenkaan ole mihinkään hävinnyt, kotona pyörii Iiro-hamsteri ja tottakai rakkaat pupuset Aapo & Nelli ovat vielä mukana kuvioissa! Kotiloitakin on hirmuinen lauma hahah.

Aika menee hirveää vauhtia, Iiro täytti toissapäivänä 1v ja tänään annoin sille synttärilahjaksi herkkuja, mahtavan aterian ja häkin perusteellisen siivouksen.
Nelli täyttää ensi kuussa 5! Ja Aapo neljän kuukauden päästä hurjat 6 vuotta. Ihan hullua! Siitä on ihan hetki kun sain vaadittua vanhemmiltani luvan kaniin, olin pienenpieni 13-vuotias (tai ihan pientä vaille 14, en ole ihan varma), ja nyt 19.

Ihan yhtä lapselta tosin tuntuu vieläkin, ei sitä varmaan koskaan oikeasti vanhene, tai tuskinpa koskaan tuntuu että "hei nyt olen aikuinen!"
Aapo on kulkenut matkassa jo niin kauan, 5 vuotta muuttaa ihmistä paljon, mutta tuo pupu on vain pysynyt ♥

Valmistuin lukiosta keväällä, nyt viettelen aikaa työttömänä ja opiskelemattomana. Työt tosin ovat kokoajan hakusessa.

Eilinen hetken mielijohteesta iskenyt inspiraatio hah. Ennen tuo toimi hamsterien aitauksena, nyt se on pupujen lempparimaja!


Oltiin kesällä poikaystävän kanssa parin viikon roadtripillä. Ja sattumien kautta meillä oli sitten hamsteri mukana. Alkuperäinen suunnitelma kun oli vain hengailla poikaystävän siskon asunnossa Lappeenrannassa, mutta sitten tylsistyttiin samoihin maisemiin ja toteutettiin unelmamme, lähteä autolla kohti tuntematonta, nukkua autossa, herätä joka aamu eri kaupungissa. Ja me tehtiin se! Ja se oli mahtavaa. Ja Iirokaan ei ollut onneksi moksiskaan eikä stressaantunut. 


Niin ja joo! En muista olenko maininnut, mutta meillä on kissa! Löytökissa Sulo, iästä ei ole mitään tietoa.. Mutta ei se kovin vanha ole, mutta ei selvästi nuorikaan. Veikkaisin itse sitä n. 5-6- vuotiaaksi.


Sulo tuli meille viime vuoden kesällä. Sitä ennen se oli ollut vuoden löytöeläinkodissa, ja sitä ennen se oli viettänyt talven ulkona. Pakkaset oli vieneet Sulo-raukalta korvat ja puolet hännästä, ja nyt se on tuommoinen persoonallisen ja hölmön näköinen pikkuotus. 
Se on aivan mahtava kisu, ei yhtään samanlainen kuin kaikki muut. Ei luonteeltaankaan, todellakaan. Löytöeläinkodilla se oli melko agressiivinen, saattoi purra ja käyttää kynsiä aika useinkin. Ja sellainen se oli vielä meillekin tullesssaan. Aluksi Sulo oli meillä puoli vuotta sijoituksessa, halusimme katsoa sopeutuuko se meille. Oltiin yhtenä päivänä sitä jo viemässä takaisin, mutta äiti ei millään sittenkään pystynyt luopua siitä ja käytiin ostamassa kisu itsellemme.
Siitä asti se on ollut meillä ilona ja vaivana. Sulo on todella koiramainen kissa, roikkuu kokoajan ihmisten perässä, vaatii huomiota niin kuin pieni lapsi, ja käyttää paljon ääntään. Nykyään Sulo on todella lempeä sylikissa. Silloin tällöin se saattaa arvaamatta käytää hampaitaan, mutta todella harvoin.
Herttainen se on vaikka välillä siihen hermot meneekin.

Sulo kärsii munuaisviasta ja sitä täytyy säännöllisesti käyttää eläinlääkärissä, jotta siltä katsotaan veriarvot. Eläinlääkäri antoi vuosi sitten sille arvion, että Sulo tulee elämään vain pari vuotta. Mutta se voi melko hyvin, joten ehkä se yllättää ja jaksaa vielä pitempäänkin.

Ja vaikka ei, ainakin se sai hyvän loppuelämän. ♥ 


Loppukevennyksenä jotain liian söpöä. Olin tällä viikolla muutaman päivän mummolassa Etelä-Suomessa ja siellä oli käymässä myös tätini kolme pientä kissanpentua. Yksi tyttönen on vielä vapaanakin ja saisin sen jos vain asuisin jo omassa asunnossa. Meille ei voi toista kissaa ottaa, kun Sulo ei tule muiden kanssa toimeen. Johtuu varmaan siitä kun Sulo ei pysty näyttää elekieltä yhtä hyvin, korvien ja hännän puuttumisen takia.

2 kommenttia:

  1. Olipa piristävää nähdä että sinulta oli tullut postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii ihana kuulla! :) mietinkin että kaipaileekohan tätä blogia edes kukaan enää, tai että huomaako tätä postausta kukaan.

      Poista