keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Nellin lääkärissä


Käytiin tänään Nellin kanssa Oulun Animagissa (samassa on leikattu molemmat meidän pupuset, ja ollaan oltu tyytyväisiä, en ainakaan keksi valittamista). 
Nellillä on monta kuukautta jatkunut nuha, jonka lisäksi se myös "kuolaa" ja aivastelee.

Kaneille hengitysteihin liittyvät oireet ovat aina melko vakavasti otettavia, joten nyt kun tilanne ei ole muuttunut parempaan (eikä onneksi huonompaan) suuntaan, oli pakko käydä neitiä näyttämässä eläinlääkärillä.

(Ennen tätä kokeilin kaikkea mahdollista mitä keksin, mm. kastelin kanien heinän aina ennen kuin lisäsin sitä, jotta se ei pölyäisi niin paljon. Yritin myös kosteuttaa huoneilmaa ja imuroin kanien häkin ja  huoneen joka päivä.)

Eläinlääkäri sanoi mahdollisiksi vaihtoehdoiksi juurikin ne mitä olin itsekin miettinyt.
  1. Jokin ärsyke, esim. heinän pöly
  2. Hampaat
  3. Pasteurella 
Nelliltä mitatiin kuume, katsottiin hampaat ja lääkäri tunnusteli kaulan alueen paiseiden varalta. Ja mitään ei onneksi löytynyt. Mietittiin ensin että Nellille annettaisiin antibioottikuuri, mutta koska se voi kaneille helposti aiheuttaa mahavaivoja, niin päädyttiinkin siihen vaihtoehtoon, että nyt ensiksi suljetaan pois kaikki mahdolliset ulkoiset asiat jotka voivat aiheuttaa Nellille oireita.

Joten nyt siis ainoat mahdolliset ärsykkeet vaihtoon, eri puupelletti, ja niittyheinä vaihtuu johonkin kortisempaan ja vähemmän pölyävään.


Toivotaan, että kyse olisi jostain näin helposta asiasta ja säästytään isommilta huolilta! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti