lauantai 27. helmikuuta 2016

Nellin kuulumisia


Nellin kanssa kävimme tosiaan toissapäivänä eläinlääkärissä pitkään jatkuneen nuhan ja aivastelun takia. Kävimme Oulun animagissa jo joulun alla, ja silloin päätimme kokeilla johtuisiko nuhaoireet jostain ulkoisesta tekijästä. Mutta mikään ei poistanut tai vähentänyt Nellin oireilua, joten kävimme nyt sitten uudestaan. Tällä kertaa katsoimme parhaaksi vaihtoehdoksi ottaa Nellille parin viikon antibioottikuuri.
Nyt tyyppi saa päivittäin ruiskulla sekä antibiootit, että myös ananasmehua herkullisella Aapon papanalisukkeella. :') Gourmet.

Nellikin on jo reilusti yli 5-vuotias, joten sillä saattaa jo alkaa vanhuus painaa. Ja kun Nellin nuha on jatkunut jo syksystä asti, niin todennäköisin aiheuttaja on se paljon pelätty Pasteurella. Voi olla että Nellin iän takia se on nyt puhjennut oireilemaan.

Pitää vain toivoa, että jos kyseessä on pasteurella, se ei ole vielä ehtinyt edetä kovin pitkälle ja antibiootit veisivät oireet pois. Vähintääkin joksikin aikaa.

Muuten Nelli on todella virkeä ihana herttainen tyttönen. Se on aina ollut Aapon tossun alla, mutta lähiaikoina tämä neiti on alkanut vaatia enemmän itselleen. Nykyään kun kanit saavat ruokaa, saattaa Nelli käydä varastamassa Aapolta suoraan suusta vaikkapa salaatinlehden, on aina hauskaa seurata näiden kahden yhteiselämää :D Etenkin siksi on hassua nähdä Nellin puolustavan itseään, kun on ollut kausia, kun Aapo on puolustanut ruokaa todella agressiivisestikin, eikä ole antanut Nellin juuri syödä.

Nelliltä olen saanut nyt painoakin hieman tippumaan, neiti viime punnituksessa painoi lähes 2,4kg, vaikka se on aina ollut siinä parin kilon paikkeilla. Kyllä sen huomasi, että kun neiti makoili niin sen kyljet levittyivät melko laajalle, ja leuan allekin oli kertynyt melkoinen pussi :D

Tämä rouva on jo kääpiölupaksi melko hyvässä iässä, jotenkin itsellä on sellainen käsitys etteivät kääpiölupat usein ihan kovin vanhoiksi elä. Mutta Nelli on onneksi aina ollut melko omituinen luppa muutenkin, luonteeltaankin aivan erilainen kuin rotutoverinsa yleensä. Ja rakenteeltaan myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti