lauantai 27. helmikuuta 2016

Nuku hyvin pikkuinen ♥

 

Sulo

?? - 26.2.2016


Halusin uskoa, että lääkärin ennuste Sulon elinajasta ei pitäisi paikkaansa ja tämä herrasmies saisi vielä viettää lokoisia kissanpäiviä meidän kanssa. Mutta nyt se päivä kuitenkin koitti, kun vakava munuaisvika vei rakkaan kissan voimat lopullisesti, ja nähtiin parhaimpana vaihtoehtona päästää Sulo ikiuneen.

Sulo tuli meille kesällä 2014 löytöeläinkodilta, aluksi sijoitukseen, mutta myöhemmin kävimme sen ostamassa itsellemme. Sulo oli aluksi todella hankala tapaus, johtuen siitä, että se oli joskus hylätty/tai se oli karannut, ja joutunut viettämään talven pihalla. Pakkanen vei kissalta korvat ja puolet hännästä, ja kova kokemus aiheutti sille myös vakavan munuaisvian. Jonka takia jo heti kissan haettuamme sanoi eläinlääkäri, ettei se tule elämään paria vuotta pidempään. Harmillisesti ennuste piti paikkaansa, ja Sulo kerkesi meillä viettää turvallista elämää hieman päälle puolitoista vuotta.

Alun hankaluuksista huolimatta (Sulo käytti kynsiään ja hampaitaan ihmisiin melko runsaasti, ja kesti aikaa voittaa sen luottamus), Sulosta kuoriutui todella kiltti ja seurallinen, maailman höpsöin kissa.

Jokaista löytökissaa ei voi pelastaa, mutta muutaman voi. Ja se on tärkeää ja palkitsevaa työtä.

Lepää rauhassa Sulo.

4 kommenttia: