keskiviikko 3. elokuuta 2016

Norjassa


6 kommenttia:

 1. yövyittekö leirintäalueilla vai ihan missä vaan oli hyvä paikka yöpyä? onko siitä jotain rajoituksia? millaisen reitin ajoitte? T. Norjan matkaa suunnitteleva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yövytty, ne on niin ylihinnoiteltuja Norjassa joka on muutenkin kallis maa :) Suomen puolella tosin yövyttiin ylläksellä kesän ajan kiinni olevalla leirintäalueella. Norjassa yövyttiin vain jossain rauhallisilla, vähän syrjäisemmillä paikoilla. Ei taida mitään sen kummempia rajoituksia olla, syrjäisillä paikoilla, jotka eivät ole kenenkään tontilla, saa nukkua ihan missä haluaa. Lähdettiin täältä oulusta missä asumme, ja ajoimme haaparantaan, sieltä ruotsin puolelle (koska halusimme nähdä vähän ruotsiakin), pellon kohdalla palattiin suomeen, sieltä ajettiin äkäslompoloon ylläkselle. Seuraavana päivänä jatkoimme vain pohjoiseen kohti kilpisjärveä, siitä seurasimme tietä E8 Tromssaan asti :) Palatessa seikkailimme vähän missä sattuu pohjois-norjassa ja palasimme tietä E6 & E10 pohjoisen ruotsin läpi taas suomeen haaparantaan. :) Toivottavasti oli jotain apua tästä! Norja on ihan mahtava maa, ne maisemat oli jotain niiiiiiiiin upeaa!

   Poista
  2. Siis se ylläksen leirintäalueen hotelli oli suljettu, joten ei tarvinut maksaa mitään siellä yöpymisestä :D ei sentään mihinkään aidatulle & suljetulle alueelle menty heh.

   Poista
 2. Hei, mulla ois kysymyksiä ranskanlupista. Onko tuttu rotu?

  Voiko ranskanlupasta tarttua jotain tauteja ihmisiin? Onko ns pienikokoismpia ransknluppia 3-5 kg väliltä? Jos kani on ulkona, syökö se silloin n, 2-3 dl pellettiä? Kuinka suurta tilaa suosittelet yhdelle ranskanlupalle (aidattu alue)? Mitkä ovat ranskiksen yleisimmät sairaudet? Kuinka usein niiden kynsiä leikataan? Paljonko heinää menee kuussa?

  Olisin todella, todella kiitollinen, jos vastaisit.

  VastaaPoista
 3. Moikka! Itselläni ei ranskanluppaa ole koskaan ollut (mutta kovasti olen sellaisesta haaveillut!) mutta yritän vastailla kysymyksiin miten osaan :) 1. Varmasti on ranskanluppayksilöitä jotka ovat pienempikokoisia kuin se ihannepaino, joka on yli 5,5kg. Mutta eiköhän ne yleensä tuppaa olemaan melko isoja mötkylöitä. Jos n. 3 kiloisesta kanista haaveilet niin kääpiöluppa on hyvä vaihtoehto. Ne ovat n. 2,5 kiloisia. 2. Omat kanit syövät n. 1dl pellettiä sisäkaneina ja ovat 2 kiloisia, joten veikkaan että 2-3dl on melko hyvä määrä. Jos kani viettää talvenkin ulkona niin silloin täytyy ruokaa antaa runsaammin, jotta kani saa tarpeeksi energiaa itsensä lämmittämiseen. Kesällä taas vähempikin määrä pellettiä riittää, kun ulkona on kaikenlaisia herkkuja saatavilla. Muutenkaan kani ei oikeastaan välttämättä tarvitse pellettejä ollenkaan, ellei ole suurentunut energiatarve (esim. kantava naaras, imettävä emo, nuori poikanen, ulkokani talvella jne). Heinä on kanin perusruokaa. 3. Itse en laittaisi pienempään kuin n. 1x2m. Ja jos se on kanin vakituinen asumus eli ei pääse juoksentelemaan isommalle alueelle, niin tekisin vieläkin suuremman aitauksen niin että on todella runsaasti tilaa juoksennella. 4. Veikkaisin pasteurellan ja suolisto-ongelmien olevan yleisimpiä, niin kuin muillakin roduilla. 5. Itse leikkaan omien kanieni kynsiä n. kerran kuussa. Ulkokanilla ei välttämättä tarvitse leikata ollenkaan, kun ne kuluvat kaivamisessa yms. 6. Meillä kahdella kääpiökanilla kestää 2kg pussi n. kaksi kuukautta. Yhdellä ranskanlupalla veikkaisin sen kestävän sen pari kuukautta myös. Eli n. kilo kuussa.

  Toivottavasti oli jonkinlaista apua, vaikkei minulla omakohtaista kokemusta ranskiksista olekaan :)

  VastaaPoista