sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kanien ruokinta (imettävä emo & poikaset)

Ajattelin hieman kertoa miten meillä on Tianan ruokavalio muuttunut nyt imetyksen ajaksi, ja mitä poikaset tulevat syömään kunhan kasvavat tarpeeksi vanhoiksi.

Meillä on ollut näiden kuuden kanillisen vuoden aikana vaikka minkä sortin ruokaa, mutta aikuisille kaneille, ilman suurentunutta energian tarvetta, olen parhaaksi vaihtoehdoksi löytänyt Rabbit Royalen. Sitä annoin Tianalle yht. desin päivässä, Aapoa tällä hetkellä ruokkii siskoni niin en oikeastaan tiedä mikä sen tilanne tällä hetkellä on, mutta Aapo muuttaa pian tänne uuteen asuntoon meidän luokse siskon kääpiöluppa-siskosten tieltä, niin sitten Aapokin saa todennäköisesti sen n. desin Rabbit Royalea päivässä.


Tuoreita en ole ikinä oikein mittaillut tai pitänyt mitään rutiineja niiden suhteen, tällä hetkellä Tiana saa porkkanaa yms. yleensä silloin kun se tulee sitä itse kerjäämään jääkaapilta. Yleensä se saa porkkanan päivässä, ja lisäksi satunnaisesti kaalia, salaattia ja omenaa.


Nyt kun neiti imettää, niin ostin Rabbit Royalen tilalle Burgess Excelin "Nuggets with Mint" joka on tarkoitettu nuorille ja kääpiökaneille 1-viikon ikäisestä eteenpäin. Sitä Tianalla on tällä hetkellä saatavilla ihan vapaasti, se on aina osannut säännöstellä ruokaansa hyvin, eikä ahmi kerralla kaikkea mitä saa. Tähän väliin voin mainita nimen "Aapo"...


Samaa tulevat tietysti poikaset syömään sitten kun ne alkavat kiinteitä maistelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti